Vols treballar a l’ICATMAR?

Obrim procés de selecció per incorporar a un mostrejador científic pesquer amb experiència al nostre equip. El candidat escollit contribuirà al desenvolupament d’un programa de monitoratge exhaustiu i continuat dels recursos pesquers al llarg de la costa catalana.

Posició: Mostrejador científic pesquer

Lloc: Institut de Ciències del Mar (ICM), CSIC, Barcelona

Salari: 28.000 – 34.000 € (en funció del perfil del candidat)

ICATMAR

L’Institut Català de Recerca per a la Governança del Mar (ICATMAR) és un organisme de cooperació amb autonomia de gestió entre la Direcció General de Política Marítima i Pesca Sostenible de la Generalitat de Catalunya i el Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), a través de l’Institut de Ciències del Mar de Barcelona (ICM). L’objectiu principal de l’ICATMAR és proporcionar assessorament científic de qualitat a l’Administració i a la societat.

L’ICATMAR està duent a terme un programa de monitoratge de la pesca tant recreativa com comercial al llarg de la costa catalana, i un programa d’observació, anàlisi i predicció de les característiques físiques del mar.

Institut de Ciències del Mar – CSIC

L’Institut de Ciències del Mar és el quart institut de recerca més gran del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) i el més gran dedicat a la recerca marina. Sota el lema “Ciència del Mar per a un Planeta Saludable”, l’ICM realitza recerca fronterera i fomenta tant el coneixement com la transferència de tecnologia sobre temes relacionats amb les interaccions oceàniques i climàtiques, la conservació i l’ús sostenible de la vida marina i els ecosistemes, i la mitigació de l’impacte dels perills naturals i antropogènics.

El CSIC i tots els seus centres de recerca van rebre el segell “Excel·lència en Recursos Humans en la Recerca” el 2021. Aquest reconeixement reflecteix el nostre compromís a millorar contínuament les nostres polítiques de recursos humans en línia amb la Carta Europea dels Investigadors i el Codi de Conducta per a la Contractació d’Investigadors. La contractació a l’ICM és oberta, transparent i basada en el mèrit, i tots els sol·licitants competeixen en igualtat de condicions.

Posició

Mostrejador científic pesquer amb experiència.

Busquem una persona motivada i experimentada que desitgi desenvolupar la seva carrera en el marc de la gestió pesquera marina. Contribuiràs al desenvolupament d’un programa de monitoratge exhaustiu i continuat dels recursos pesquers al llarg de la costa catalana amb l’objectiu de proporcionar assessorament científic d’excel·lència que permeti una gestió pesquera sostenible al territori. Més concretament, les tasques inclouen:

  • Mostrejos a bord d’embarcacions de pesca comercial d’arrossegament, encerclament i arts menors. Mostrejos de lots biològics a les llotges catalanes.
  • Mostrejos biològics al laboratori de les principals espècies d’interès comercial i caracterització de la comunitat acompanyant.
  • Organització i participació en campanyes oceanogràfiques.
  • Introducció, control, validació i anàlisis de dades.
  • Obtenció d’indicadors biològics i poblacionals de les principals espècies comercials de la costa catalana necessaris per a les avaluacions pesqueres.
  • Elaboració d’informes cientificotècnics i producció científica.
  • Difusió i transferència del coneixement adquirit al sector en el marc de l’assessorament pesquer.

Requisits

  • Grau i/o Màster en Ciències del mar, Biologia o equivalent.
  • Coneixement avançat en ofimàtica.
  • Permís B de circulació.

Es valorarà:

  • Coneixement i experiència en mostreig a bord d’embarcacions de pesca, familiarització amb les diferents modalitats de pesca i protocols de mostreig.
  • Coneixement en identificació taxonòmica d’espècies marines tant a bord com al laboratori.
  • Coneixement específic dins del grup d’invertebrats marins.
  • Experiència en anàlisi i visualització de dades amb R software.
  • Experiència en GIS i plataformes de dades geoespacials, incloent QGIS.
  • Domini de l’anglès (nivell C1 o similar), espanyol i català.
  • Actitud resolutiva, proactiva, saber treballar en equip, capacitats analítiques i bones habilitats de comunicació.

Condicions laborals

Oferim:

  • Dedicació a temps complet.
  • Salari en funció de les habilitats, formació i experiència.
  • Incorporació immediata.

El contracte està finançat pel Fons Europeu Marítim de la Pesca i de la Aqüicultura (FEMPA). Per a la contractació, serà necessari registrar-se a la Borsa de Treball del CSIC.

La durada del contracte serà fins al 30 de setembre de 2029, prorrogable en cas de finançament addicional.

Entorn de treball

Situat a Barcelona, l’ICM ofereix un entorn multidisciplinari inspirador per a professionals de la recerca marina, facilitant oportunitats de formar xarxa amb experts en física marina, geociències marines, biologia marina, química marina, gestió de la pesca i l’aqüicultura, i desenvolupament tecnològic. Proporcionem un entorn estimulant amb infraestructures d’avantguarda i oportunitats úniques de desenvolupament professional.

Contacte

Els candidats interessats contacteu-nos, si us plau, a través de info@icatmar.cat abans del 15 de setembre de 2024, amb la següent informació:

  • CV
  • Carta de presentació

Escriviu la posició de treball a l’assumpte del correu electrònic.

La posició estarà oberta fins a ser coberta.

Es valorarà proporcionar els noms de dues persones que puguin escriure una carta de referència en favor del candidat. Tota la documentació es pot presentar en català, castellà o anglès.