Qui som

Portem a terme un programa de seguiment de la pesca tant recreativa com comercial al llarg de la costa Catalana, i un programa d’observació, anàlisi i predicció de les característiques físiques del mar.

L’Institut Català de Recerca per a la Governança del Mar (ICATMAR) és un òrgan de cooperació amb autonomia de gestió entre la Direcció General de Política Marítima i Pesca Sostenible de la Generalitat de Catalunya i el Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC), a través de l’Institut de Ciències del Mar de Barcelona.

L’ICATMAR té com a principal objectiu proporcionar assessorament científic de qualitat a l’Administració de la Generalitat de Catalunya. Creat el 2017 (Decret 42/2017 de 2 de maig de 2017, DOGC 7362 2017), s’emmarca en el context del desenvolupament del programa de l’Estratègia Marítima de Catalunya, que basa la governança de les polítiques marítimes del nostre país en el model de la cogestió. Per aconseguir-ho, l’ICATMAR porta a terme un programa de seguiment de la pesca tant recreativa com comercial al llarg de la costa catalana, i des de 2023 un programa d’observació, anàlisi i predicció de les característiques físiques del mar.

equip

L’equip de treball actualment està format per experts en ciències marines de l'àmbit de la biologia, l’oceanografia i els sistemes de la informació.

història

La llarga trajectòria en la voluntat de Catalunya d’apostar per les ciències marines comença al 1919.

estructura i finançament

icatmar compta amb ingressos directes i amb fons de cofinançament.

Explora les dades de l’ICATMAR amb els nostres diferents visors i el repositori de dades.

Accedeix a les dades de seguiment de la pesca, l’estat de la mar en temps present, les dades dels observatoris oceanogràfics, o descarrega’t les nostres dades des del repositori.